Lučanský: Megerősíteném a Kuciak-gyilkosság ügyében nyomozó csapatot

hirek.sk | TASR 2018. július 31., 15:10

Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány találkozott a Ján Kuciak újságíró és jegyese, Martina Kušnírová gyilkossági ügyével foglalkozó nyomozócsoporttal, és azt mondta, hogy meg akarja erősíteni a csapatot. Ezt az Andrej Kiska államfővel való találkozása után közölte az újságírókkal.

Fotó: TASR

„Kisebb változtatásokat eszközöltem ki, biztosítattuk az anyagi-technikai feltételeket. Az a tervem, hogy megerősítem a csoportot, már csak a saját múltam miatt is. Gyilkossági ügyeken dolgoztam, egy más látásmódot szeretnék belevinni a nyomozásba, hogy előbbre lépjünk” – jelezte. Lučanský elmondta, hogy csak remélni tudja, hogy ezt a gyilkosságot sikerül felderíteni. Részleteket nem akart elárulni, hogy ne segítsen ezzel a tetteseknek.

Jaromír Čižnár főügyész nemrég azt mondta, hogy A Speciális Ügyészi Hivatal felügyelő ügyésze szabadon, megkötések nélkül tájékoztathat a Ján Kuciak újságíró és jegyese meggyilkolása ügyében indított nyomozásról. „Nincs miért betekintenem az ügyiratba, de az ügyésznek abszolút szabad kezet adok. Sajtótájékoztatót tarthat, és kommunikálhat mindenről, amiről lehet” – mondta a főügyész, aki szerint a nyomozás függetlenül és zökkenőmentesen zajlik.

Čižnár ugyanakkor beismerte, hogy az első intézkedések során elkövetett hibák lassították a nyomozás kibontakozását. Hogy ezek miért fordultak elő, nem tudta megmondani. Állítása szerint az említett hiányosságok helyrehozhatók, de ez némileg késlelteti a nyomozást. „A felügyelő ügyésznek szintén nincs oka azt állítani, hogy nem voltak hibák” – jegyezte meg.

Ján Kuciak újságírót és jegyesét, Martina Kušnírovát egy 9 mm kaliberű pisztolyból leadott lövésekkel gyilkolták meg 2018. február 21-én, Nagymácsédon. Az eset körülményei az ügyész szerint arról tanúskodnak, hogy megrendelt gyilkosság történt. A bűntett helyszínén két töltényhüvelyt, és ki nem lőtt töltényeket is találtak. A nyomozók nem bukkantak dulakodás nyomaira. A házból a legnagyobb valószínűséggel semmit sem tulajdonítottak el.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS