Lučanský: A főügyészség fog dönteni a Marian Kočnerhoz köthető hangfelvételről

hirek.sk | TASR 2019. január 10., 10:32

A Főügyészség fogja eldönteni, hogy mi lesz a további sorsa azoknak a hangfelvételeknek, amelyek valószínűleg Marian Kočner és a volt főügyész, Dobroslav Trnka beszélgetéseit tartalmazzák. Mindezt Milan Lučanský rendőrfőkapitány mondta el a szerdai sajtótájékoztatóján, és hozzátette, hogy a felvételeket a Kuciak-gyilkossággal foglalkozó nyomozócsoport foglalta le.

Fotó: TASR

Lučanský elmondása szerint a felvételek jelenleg a Főügyészségen vannak, ahol majd az elemzésüket követően eldöntik, ki fog az üggyel foglalkozni, illetve ki fogja a nyomozást vezetni. A rendőrfőkapitány azt is elmondta, hogy az elsődleges elemzés szerint a hangfelvételeknek nincs közük a Kuciak-gyilkossághoz.

A rendőrfőkapitány nem tudja pontosan, hogy házkutatás során foglalták-e le a felvételeket, vagy valaki kiadta, illetve elküldte-e őket, abban azonban biztos, hogy a lefoglalás törvényes úton történt. „Minden felvételt és egyéb tárgyat törvényes úton szereztünk meg, ezeket elemzésnek és vizsgálatnak vetjük alá" – mondta.

Lučanský szerint a felvételeket a nyomozócsoportok különböző ügyekben fel tudják majd használni, így a Kuciak-gyilkosság vagy a Gorilla-ügy vizsgálatában. „A nyomozásban az Europol is együttműködik majd, így valószínű, hogy a felvételeket ezekben a büntetőeljárásokban is felhasználhatják majd a nyomozócsoportok" – magyarázta a rendőrfőkapitány.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS