2018. június 20., 18:52

Lezárult a képviselői vizsgálat a Szlovák Földalapnál

A parlament Földművelésügyi és Környezetvédelmi Bizottságának tagjai szerdán képviselői vizsgálatot tartottak a Szlovák Földalapnál (SPF).

parlament-sr.jpg

A vizsgálat tárgya az SPF több olyan tevékenységi területe volt, melyet a bizottság tagjai problémásnak ítéltek. Erről Martin Kormoš, az SPF szóvivője tájékoztatott szerdán. A vizsgálat érintette az engedményesek kárpótlási igényekeit, az SPF kezelésében lévő földek bérlését és az egyes képviselők által megjelölt konkrét eseteket.

A kérdések egy részére az SPF vezetése a helyszínen válaszolt. Az időhiány miatt a többi kérdést írásban fogják megválaszolni, tette hozzá a szóvivő.

Az SaS ellenzéki párt képviselői elmondták: a Szlovák Földalapnál felgyülemlett problémákra megoldást kell találni. Értékelték az SPF vezetésének hozzáállását és a kérdések megválaszolása terén kifejtett igyekezetet.

„Az eredményeket azonban aggasztónak találjuk. A kapott válaszokból az derült ki, hogy a jelenlegi szabályozás a telekspekulánsoknak kedvez.

Az SPF eddig semmilyen jogalkotási jellegű ajánlást nem fogalmazott meg, amely gátat szabhatna a spekulációknak az SPF által kezelt vagyonnal összefüggésben” – szögezte le Anna Zemanová (SaS) a képviselői vizsgálatot követően. Párttársa, Radoslav Pavelka hozzátette: az illetékeseknek sürgősen cselekedniük kell, és megoldást találni a felgyülemlett problémákra.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.