Lévának több tíz kilométernyi útszakaszt kell megtisztítania

hirek.sk | TASR 2018. december 14., 15:01

A lévai városházának idén télen néhány tucatnyi kilométerrel hosszabb utat kell megtisztítania, ugyanis a törvénymódosítás értelmében már nem a házak lakóinak, hanem az önkormányzatnak kell törődnie a járdák karbantartásával.

Léva madártávlatból Fotó: Igor Varga

A város eddig 110 kilométernyi út és 36 kilométernyi járda tisztítását végezte. A törvénymódosítás értelmében ehhez további 54 kilométernyi járdaszakasz jön.

„Az új törvény értelmében intézkedéseket tettünk, hogy átjárhatóak legyenek a járdák. A városi hivatal és a munkálatokat végző cég munkatársai felmérték az utakat és járdákat, és új karbantartási útvonalakat jelöltek ki" – tájékoztatott a városi hivatal.
A városháza információi szerint a tisztítást a lehető leghatékonyabb módon végzik, a város központi részeitől kezdve, majd a többi városrésznél a karbantartási terv szerint folytatva.

A karbantartási munkálatokat végző vállalat személyzete és gépei is készen állnak. A feltérképezés során azonban megfigyeltük, hogy az átjárást sokszor akadályozzák a járdán parkoló autók, ezért szeretnénk mindenkit megkérni, hogy ne parkoljon autójával a járdán, mert ez jelentősen megnehezíti a tisztítást" – figyelmeztet a városi hivatal.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS