Letartóztatások Besztercebányán

hirek.sk | TASR 2018. július 08., 10:29

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) egy szombati (július 7.) razziát követően 20 személyt vett őrizetbe Besztercebányán. A korrupcióellenes egység nyomozója 21 személy ellen emelt vádat sporttal kapcsolatos korrupció miatt.

A NAKA akcióban Fotó: Facebook

Erről a Szlovák Rendőrség közösségi oldalán tájékoztatta a közvéleményt. A rendőrökkel hosszabb távon a Szlovák Futballszövetség is együttműködött az ügy felderítésében.

Az őrizetbe vételre egy futballbírók számára rendezett szeminárium keretében került sor. 13 játékvezetőt, asszisztenst és hivatalból kiküldött megfigyelőt vettek őrizetbe. Hét futballklub képviselőjét is letartóztatták.

A gyanú szerint a mérkőzésvezető bírók, az asszisztensek és a megfigyelők elvárták és később meg is kapták a 200-1000 euró közti kenőpénzt, hogy befolyásolják a mérkőzések végeredményét és győzelemhez segítsék a korrupcióra kész futballcsapatokat.

Az ilyen bűncselekményekért 4 és 10 év közötti börtön is kiszabható, a felbujtó klubok képviselőit egy évtől öt évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS