Žitňanská lemondott, Bugár ragaszkodik a székéhez

hirek.sk | TASR 2018. június 09., 09:59

A Szlovák Nemzeti Tanács képviselője, egykori igazságügyi miniszter, Lucia Žitňanská bejelentette, hogy lemond a pártban eddig betöltött alelnöki tisztségéről. Bugárt kihívó nélkül választották újabb négy évre a párt elnökévé.

Lucia Žitňanská
Mint elmondta, többet szeretne a szakmai tevékenységére összepontosítani, egyúttal fokozatosan ki akar farolni a politikából. Már semmilyen közéleti tisztséget nem kíván betölteni és már nem jelölteti magát képviselőnek a parlamenti választásokon sem.

Időnként nem úgy szavazott, mint a párt többi képviselője, de a Most-Híd vezetőségével és személyesen Bugár Béla elnökkel sincs semmilyen konfliktusa.

Hozzátette: mindig őszintén elmondja a bíráló véleményét is. A pártvezér esetleges indulását az államfői posztért politikailag logikus lépésnek nevezte.

FRISSÍTÉS:

Bugár Béla a következő négy évre is a Most-Híd elnöke marad. Bugár 2009 óta vezeti a pártot. Az alelnöki poszton a küldöttek megerősítették Sólymos Lászlót, Ravasz Ábel és Ivan Švejnát. Lucia Žitňanská alelnöki székét a mai naptól Peter Antal tölti be.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS