HIRDETÉS

Leginkább otthon töltik a tavaszi szünidőt a diákok

hirek.sk 2018. február 23., 08:35
POZSONY. Hétfőn elkezdődött a tavaszi szünidő a Besztercebányai, a Trencséni és a Zsolnai kerület iskolásai számára. Az egyhetes szünidőt a szlovákiaiak 30 %-a használja ki családi üdülésre – derült ki a Cashback Word társaság felmérésének eredményeiből.

„A felmérésből kiderült, hogy a legkedveltebb üdülőhely a tavaszi szünidő idején Szlovákia. A megkérdezettek 70 %-a azt tervezi, hogy itt fog üdülni” – tájékoztatott ¼uboš Kravárik, a Cashback Word üzemeltetője. A szlovák állampolgárok ebben az időszakban szívesen mennek sízni Ausztriába (5 %), Olaszországba (2 %), vagy a közeli Csehországba (3 %), Lengyelországba (2 %) és Magyarországra (2 %) látogatnak el.

A tavaszi szünidőben az üdülésre a szlovákiai családok leggyakrabban maximum 350 eurót költenek el, ezt a megkérdezettek 58 %-a jelölte meg válaszként. Magasabb üdülési költségekre (500 euróig) a megkérdezettek 12 %-a számít, 500-1000 eurót a megkérdezettek 9 %-a tervez üdülésre költeni. A felmérés résztvevőinek 15 %-a költ majd 1000-2000 eurót, 6 %-uk pedig több mint 2000 eurót az üdülésre.

A felmérés során azt is vizsgálták, hogy az egyes kerületekből hány család üdül a tavaszi szünidő idején másutt, mint otthon. A legkevesebb család a Besztercebányai kerületből (20 %), majd az Eperjesi kerületből (25 %) és a Trencséni kerületből (26 %) utazik üdülni. A legnagyobb arányban a Pozsonyi, Kassai és a Nyitrai kerületben élő családok (33 %) töltik a tavaszi szünidőt távol otthonuktól.

Forrás: TASR
0 HOZZÁSZÓLÁS