HIRDETÉS

Lefoglalta az állam által Bžánnak kifizetett pénzt a rendőrség

hirek.sk 2017. november 10., 14:28
POZSONY. A rendőrség intenzíven foglalkozik a Radomír Bžán ügyvédi irodájának a bősi vízerőmű ügyében kifizetett tetemes pénzjutalommal. Az illetékes vizsgálótiszt a vonatkozó gyanú alapján csütörtökön büntetőeljárást indított hűtlen kezelés bűncselekménye címén – közölte pénteken Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány.

„Ez a bűncselekmény abban rejlik, hogy a felelős személyek helytelen szakmai módon kezelték a rájuk bízott vagyonnal, s ebben az összefüggésben azt vizsgálják majd, hogy a szerződések aláírása során nem került-e sor bűncselekmény elkövetésére“ – fejtette ki Gašpar hozzátéve: eddig még senki ellen nem kezdeményeztek vádemelést.

A rendőrfőkapitány megerősítette, hogy a gazdasági tárca az említett ügyvédi irodának kifizette a 17,7 millió eurós pénzjutalmat. Az ügyész azonban a rendőrségi vizsgálótiszt kérelme alapján az ügyvédi iroda számláján levő pénzeszközöket lefoglalta. A gazdadasági minisztérium ugyanis még bírósághoz akar fordulni a kifizetett pénzjutalom bizonyos része kapcsán.

„A pénzeszközök azon részét foglalták le, amelyet az államkassza számlájáról az ügyvédi iroda számlájára utaltak át“ – magyarázta Gašpar. Mivel Radomír Bžán ügyvédi irodája már a bősi vízerőmű nemzetközi bírósági pere kapcsán közel 5 millió eurót kapott, ezért a minisztériumnak a hivatal számlájára csütörtökön hozzávetőleg további 12 millió eurót utalt.

Gašpar tájékoztatása szerint a rendőrség további olyan szerződéseket is górcső alá vesz, amelyeket az állami tulajdonban levő MH Manažment kötött. „Nem zárom ki, hogy idővel további büntetőeljárások is indulhatnak. Természetesen ez alkalommal további konkrét szerződések kapcsán, amelyeket az MH Manažment jogi képviselői kötöttek“ – fejtette ki.

Forrás: Webnoviny.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS