Ladislav Bašternák után három másik ügyben is nyomoznak

hirek.sk | TASR 2018. november 08., 14:31

Ladislav Bašternák nevével összefüggésben három másik ügyben is büntetőeljárás folyik. Ezt az információt Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter erősítette meg a Pravda napilapnak.

Fotó: Nový čas

A miniszter hozzátette: standard nyomozás folyik részben a pénzügyőrség által feltárt tények, részben a pénzügyi igazgatóság által közzétett eredmények, valamint az egyes képviselők által a médiában nyilvánosságra hozott információk alapján.

Azzal kapcsolatban, hogy Robert Fico volt kormányfőnek és a Smer-SD elnökének ki kellene-e költöznie a lakásból, melyet Ladislav Bašternáktól bérel a Bonaparte lakókomplexumban, Saková nem nyilvánított véleményt. Szerinte ez Fico személyes döntése kell hogy legyen. Megerősítette ugyanakkor, hogy büntetőeljárást indítottak a lakókomplexumot érintő gyanús lakásátruházásokkal összefüggésben is. „Egy szakértői véleményre várunk, hogy tovább tudjunk lépni” – mondta el Saková a Pravda napilapnak.

Ján Kuciak újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásával kapcsolatban elismételte, hogy a cél kideríteni a valódi megrendelő nevét. Hogy a nyomozás Marian Kočner vállalkozóra irányul-e, nem közölte.
0 HOZZÁSZÓLÁS