Kuciak meggyilkolásával kapcsolatban nagyon sok hamis bejelentés érkezett

hirek.sk | TASR 2018. június 21., 17:53

Ján Kuciak újságíró és partnerének meggyilkolásával összefüggésben nagyon sok bejelentés érkezett a rendőrséghez az egymillió eurós nyomravezetői díj reményében. Erről Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter tájékoztatott csütörtökön, hozzátéve: mindegyik információ hamis volt.

Tüntetésen is követelték a gyorsabb nyomozást Fotó: TASR

A belügyminiszter Milan Lučanský országos rendőrfőkapitánynál érdeklődött a lakossági bejelentések számáról.

Az egymillió eurós nyomravezetői díj, melyet a kormány a kettős gyilkosság elkövetőjének leleplezését segítő információkért cserébe kínált fel, Saková állítása szerint továbbra is érvényes.

A jelenlegi kormányfő nem hozott semmi olyan határozatot, melynek értelmében a jutalmat ne akarná kifizetni” – tette hozzá. Az egymillió eurót abban az esetben fizetnék ki, ha egy konkrét személytől származó bejelentés az elkövető, illetve a megrendelő nyomára vezetne.

A kormány február 26-án egymillió euró nyomravezetői díjat ajánlott fel azokért az információkért cserébe, melyek segítenének leleplezni az újságíró és partnere gyilkosát. Ezt az akkori kormányfő, Robert Fico (Smer-SD) jelentette be azzal, hogy a névtelen bejelentéseket is elfogadják.

A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) tájékoztatása szerint Ján Kuciak újságírót és jegyesét, Martina Kušnírovát egy 9 mm kaliberű pisztolyból leadott lövésekkel gyilkolták meg 2018. február 21-én, Nagymácsédon.

Az eset körülményei arról tanúskodnak, hogy megrendelt gyilkosság történt. A bűntett helyszínén két töltényhüvelyt, és ki nem lőtt töltényeket is találtak. A nyomozók nem bukkantak dulakodás nyomaira. A házból a legnagyobb valószínűséggel semmit sem tulajdonítottak el.

0 HOZZÁSZÓLÁS