Kotlebáék tiltakozó akciója megszakította Kiska beszédét

hirek.sk | TASR 2018. június 13., 15:10

Andrej Kiska államfő parlamenti beszédét megzavarta az ĽSNS képviselőinek tiltakozó akciója. A képviselők papírlapokat vittek az ülésterembe, melyből a „hazaáruló” feliratot rakták ki.

Andrej Kiska Fotó: archívum

Andrej Danko, a parlament elnöke többször is figyelmeztette őket, hogy az ülésteremben tilos vizuális segédeszközök használata. Mivel nem tettek eleget a felszólításnak, és nem távolították el a papírlapokat, a házelnök néhány percre megszakította az ülést és az elnöki beszédet, Marian Kotleba képviselőit pedig kiküldte a teremből.

„Még egyszer figyelmeztetem önöket, hogy megszakítom az ülést és kitiltom önöket a parlamenti ülésről” – figyelmeztette Danko többször is Kotleba képviselőit, akik ennek ellenére sem távolították el a vizuális segédeszközöket, melyek használatát tiltja a házszabályzat. Danko ezért tíz percre megszakította az ülést, és kiküldte az ĽSNS képviselőit a teremből.

Tisztelt képviselő urak, a szlovák államfő és a parlamenti házszabály iránti tiszteletből nem engedhetem meg, és nem tűrhetem el az ilyen megnyilvánulásokat az elnökkel szemben. 14.10-ig megszakítom az ülést és kitiltom az ĽSNS képviselőit az ülésteremből” – jelentette ki Danko, majd elnézést kért Kiskától. A többi képviselő tapssal jutalmazta az intézkedést.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS