Korábban távozik posztjáról a sokat bírált speciális ügyész

hirek.sk | TASR 2018. április 20., 14:48

Dušan Kováčik, a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) speciális ügyésze a napokban nem készül lemondani, de nem fogja kitölteni a hivatali idejét. Erről Jana Tökölyová, az ÚŠP szóvivője tájékoztatta a TASR hírügynökséget pénteken.

Fotó: TASR

„Ahogy tavaly a parlamentben is elmondtam, 2021-ig, tehát a hivatali időm végéig, nem maradok a hivatalomban. Ez a kijelentésem továbbra is érvényes” – hangsúlyozta Kováčik.

A távozásom időpontjáról idejében tájékoztatni fogom a nyilvánosságot

– jelentette ki a speciális ügyész, hozzátéve: először teljesítenie kell a szolgálati kötelességeit, csak ezután fog tárgyalni a főügyésszel a távozása időpontjáról. Hangsúlyozta: a napokban biztosan nem készül lemondani.

Kováčik a tüntetésekkel kapcsolatban elmondta: figyelemmel kíséri azokat, és tiszteletben tartja az állampolgárok véleményét, azokét is, akik támogatásukról biztosítják őt, és azokét is, akik az utcákon a lemondását követelik.

„Az utóbbiak esetében sajnálom, hogy nem érdekli őket, mi a valóság, csak az, hogy mi tűnik annak” – fűzte hozzá a speciális ügyész, aki szerint sok mindent elbagatellizálnak és nem tartják tiszteletben a büntetőeljárások törvényes menetét. „Ezért döntöttem úgy egy éve, hogy biztosan korábban távozom, és nem töltöm ki a hivatali időmet” – zárta Kováčik.

0 HOZZÁSZÓLÁS