HIRDETÉS

Kiska: vissza kell szerezni az emberek bizalmát

hirek.sk 2018. március 06., 15:18
POZSONY, TURDOSSIN. Andrej Kiska köztársasági elnök szerint jelenleg az a legfontosabb, hogy visszaszerezzék az emberek államba, az állam képviselőibe és az igazságszolgáltatásba vetett bizalmát. „Ez az, amire most oda kell figyelnünk” – mondta a jelenlegi belpolitikai helyzet margójára Kiska keddi turdossini munkalátogatása során.

„Holnap kezdem a tárgyalásokat a politikai pártok képviselőivel. Készen állok arra, hogy kivezessem országunkat ebből a válságból. Össze kell fognunk és vissza kell adnunk az embereknek az államba vetett bizalmukat. Ez az, amit az embereknek látniuk kell. A bizalmat a kormány alapvető rekonstrukcióját hozhatja el, olyan kormányra van szükségünk, amely nem osztja meg az országot, hanem összefogja azt” – fogalmazott Andrej Kiska. Ezért készen áll arra, hogy a politikai pártok képviselőivel minden lehetőségről tárgyaljon, hogy ez megtörténjen. Köztársasági elnökként nagyon fontosnak tartja, hogy elkezdődjék ez a feltétlenül szükséges, lehet, hogy fájdalmas folyamat – fűzte hozzá.

Ján Kuciak újságíró és menyasszonya halálával kapcsolatban Kiska arra szólított fel, hogy hogy a vizsgálótisztek kapjanak bizalmat és megfelelő mennyiségű időt. „Hiszem, hogy a nyomozócsoport a tőle telhetően legjobban végzi munkáját, hogy a szándékos gyilkosságot mielőbb felderítsék. Ez nagyon fontos” – húzta alá.

A köztársasági elnök reagált Robert Fico kormányfő szavaira is, miszerint az államfő 2017. szeptember 20-án New Yorkban találkozott Soros Györggyel. „Ne hagyjuk összezavarni magunkat, ne hagyjuk, hogy elterelje a szót! Úgy vélem, a miniszterelnök úrnak össze kellene szednie magában a maradék politikai tisztességet, és azzal kellene foglalkoznia, ami az országunkat kínozza” – reagált Kiska.

Fico a köztársasági elnök vasárnapi beszédével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a beszédet nem Szlovákiában írták. A kormányfő megismételte korábbi kijelentését, miszerint ezzel a felszólalással Kiska „az ellenzék oldalára állt, amely államcsínyt akar”, valamint választ követelt arra is, hogy miről beszélt Kiska tavaly Soros Györgynél tett látogatásán.

Forrás: Pravda.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS