Kiska bemutathatná a kampányával és a KTAG céggel kapcsolatos dokumentumokat

hirek.sk | TASR 2018. május 30., 14:22

Andrej Kiska államfőnek nyilvánosságra kellene hoznia minden olyan dokumentumot, amely az elnökválasztási kampányának a finanszírozásával és a KTAG céggel összefügg. Erre az SaS képviselői szólították fel az államfőt.

Andrej Kiska gondterhelt Fotó: TASR

A liberálisok szerint a sajtóba került információk miatt az államfő hivatala veszít komolyságából és méltóságából.

Úgy gondoljuk, hogy ebben a helyzetben Andrej Kiskának nyilvánosságra kellene hoznia minden olyan munkamegrendelést, amelyet a hivatalos és nem hivatalos kampánya során a KTAG cégnél megrendelt; továbbá azokat a számlakivonatokat, amelyeket a KTAG cég a munka elvégzése után kiállított neki, és ugyanígy a számlakivonatok kifizetéséről szóló bizonylatokat is, melyeket az elnök saját forrásokból térített” – közölték a liberálisok.

Az SaS szerint ez az egyenes út az ügy tisztázásához. A párt figyelmeztetett arra is, hogy a nyilvánosság nem lehet biztos benne, hogy a Kiska elnökválasztási kampányáról szóló dokumentumok, melyek a sajtóba is bekerültek, hamisítványok-e vagy hiteles másolatok.

A szerdai sajtóértesülések szerint Andrej Kiska államfő KTAG nevű családi vállalkozása 15 javított adóbevallást adott be. Ezek állítólag az adóhivatal ellenőrzésével függenek össze, amelyre a 2017/2018-as év fordulóján került sor a KTAG cégnél. Az utólag leadott adóbevallások már nem tartalmazták az elnökválasztási kampány kiadásait. Ezt az államfő szóvivője, Roman Krpelan is megerősítette.
0 HOZZÁSZÓLÁS