Kihallgatja a Speciális Büntetőbíróság Karolína Kočnerovát

hirek.sk | TASR 2019. november 04., 11:10

Kihallgatja hétfőn Karolína Kočnerovát, Marian Kočner vádlott lányát a Specializált Büntetőbíróság a Markíza televízó váltóinak meghamisítása és az igazságszolgáltatás akadályozása ügyében.

Karolína Kočnerová Fotó: TASR
A vádlott, Marian Kočner javasolta, hogy tanúként hallgassa ki a bíróság a lányát. Javaslatához csatolta Kočnerová és Peter Tóth Signal alkalmazáson keresztül folytatott kommunikációjának leiratát is. Tóth ebben az eljárásban is Marian Kočner ellen vallott. A vádlott azt állította, ez a leirat bizonyíthatja, hogy Peter Tóth „megrögzött hazudozó”.

A tárgyaláson jelen van Marian Kočner is. A mások vádlott, Pavol Rusko beleegyezését adta, hogy távollétében folytassák le a tárgyalást. A váltóhamisítás ügyében folyó tárgyalások egyikén sem volt még jelen mindkét vádlott egyszerre.

Marian Kočnert és Pavolt Ruskot azzal vádolják, hogy Štefan Ágh vádlottal közösen négy hamis váltót készítettek, melyeket aztán a fizetési meghagyásokhoz mellékeltek. Marian Kočner ellen a Kuciak-gyilkosság ügyében is vádat emeltek, továbbá a Gatex-ügyben is vádlottként szerepel hűtlen vagyonkezelés miatt.

0 HOZZÁSZÓLÁS