2015. november 28., 19:18

Kiértékelték a X. Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia pályamunkáit

NYITRA. A Szlovákiai Magyar Tudományos Diákköri Tanács (SZMTDT), a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara (NYKFE KETK) és a Diákhálózat (DH) a Szlovákiai Magyar Akadémiai Tanács (SZMAT) védnöksége alatt november 27-28-án rendezte meg a X. Felvidéki Tudományos Diákköri Konferenciát Nyitrán - tájékoztatta portálunkat a Diákhálózat.
201511281852420.1_a_0002.jpg
Galéria
+3 kép a galériában

Idén összesen 4 szekcióban, 22 pályamunkát érékelt a szekciónkénti szakmai zsűri.

A konferencia díjazottjainak szekciónként a következő:

Társadalomtudományi szekció:

1. Dr. Fazekas István (SJE)

2. Hortai Ferenc (BUT)

3. Takács Klaudia (SJE)

Irodalomtudományi szekció:

1. Baka L. Patrik (SJE)

2. Voda Zsófi (NYKFE)

3. Balog Alexandra (SJE) / Vida Barbara (CE)

Nyelvtudományi szekció:

1. Kišš Gábor (NYKFE)

2. Hörigh Szilvia (NYKFE)

3. Kázmér Anikó (CE)

Biológia szekció:

1. Sándor Tibor (NYKFE)

2. nincs

3. Darnai Bálint (NYKFE) / Nagy Kitti (NYKFE)

Az első helyezetteken kívül a következő Országos Tudományos Diákköri Konferencián a szakmai zsűri javaslata alapján még további 4 fiatal vehet részt: a társadalomtudományi szekcióból Hortai Ferenc (BUT), az irodalomtudományi szekcióból Voda Zsófia (NYKFE), a nyelvtudományi szekcióból Hörigh Szilvia (NYKFE) és Kázmér Anikó (CE). Kimagasló teljesítményéért fődíjat kapott továbbá Kišš Gábor, valamint Hortai Ferenc. A díjak egy táblagép, illetve pénzutalvány a MICROCOMP, valamint az OTP Bank jóvoltából.

A Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia (FTDK) kimagasló szerepet tölt be a dél-szlovákiai magyar tehetséggondozás terén, hisz a pályamunkával nevezett egyetemi hallgatóknak lehetőségük nyílik szakmai anyanyelvhasználatuk fejlesztésére is. Az FTDK-n ugyanis évről évre részt vesznek olyan hazai magyar fiatalok, akik szlovák, illetve cseh nyelven folytatják tanulmányaikat.

Szombaton, november 28-án az ünnepélyes díjkiosztót Dr. Weiszburg Tamás egyetemi docens, a magyarországi Országos Diákköri Tudományos Tanács alelnöke vezényelte le. Az ünnepélyen tiszteletét tette, s felszólalt Komzsík Attila, a KFE Közép-európai Tanulmányok Karának dékánja, valamint Bárczi Zsófia, külkapcsolatokért és fejlesztésért felelős dékánhelyettes is. A jövőre sorra kerülő XI. FTDK-nak a komáromi Selye János Egyetem ad majd otthont, így a stafétát Csiba Péter, tanulmányi ügyekért felelős rektorhelyettes vette át.

201511281852420.1_a_0002.jpg
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.