Kevesen választják az elektronikus érettségit

hirek.sk | TASR 2018. június 02., 13:50

Alacsony az érdeklődés az elektronikus írásbeli érettségi vizsga iránt.

Fotó: TASR

Ebben a tanévben 103 középiskola mindössze 2161 diákja választotta az írásbeli érettségi vizsga elektronikus változatát - derül ki a 2017/2018-as tanévre vonatkozó felmérésből.

Az elektronikus érettségizés lehetőségét szlovák nyelv és irodalom tantárgyból a diákok 4,3%-a választotta - ez az adat a magyar tannyelvű iskolák esetében mindössze 3,2% volt. Matematikából sokkal többen, a diákok 15,4%-a választotta a számítógépes formát.

„Örülnénk, ha sokkal több iskola és diák kapcsolódna be ebbe a tesztelési rendszerbe. Jelenleg ugyanis az országban működő több mint 700 középiskolából csak mintegy egy hetede vett részt benn” - mondta el az iskolaügyi miniszter, Martina Lubyová. Hozzátette azt is, hogy az alacsony érdeklődés egyik oka az iskolák internetes kapcsolatának rossz minőségére vetíthető vissza.

Lubyová kiemelte, hogy a számítógépen elvégzett vizsga nagy előnye, hogy az érettségiző azonnal megkapja, míg papír alapú vizsga esetén csak a kiértékelés után tudja meg az eredményt.

Ebben az iskolaévben 42483 diák vett részt írásbeli érettségin. Az általános sikeresség szlovák nyelv és irodalom esetében 54,7%, matematikából pedig 57%. A diákoknak kötelezően kellett idegen nyelvből is írásbelizniük, angol, német, francia, olasz, spanyol és orosz nyelvből választhattak.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS