Késsel fenyegetőzve követelt pénzt egy férfi Kürtön

hirek.sk | TASR 2018. július 31., 14:02

A rendőrség eljárást indított a 41 éves, Érsekújvári járásból származó Roland ellen rablás és magánlaksértés ügyében. Az illető csütörtökön, július 26-án reggel bement egy házba Kürtön a tulajdonos jóváhagyása nélkül. A sértettől, egy 40 éves férfitól 200 eurót követelt, vagy az autó kulcsait.

Illusztrációs felvétel Fotó: Pixabay

A zsebéből kihúzott egy 12 centiméter hosszú pengéjű kést, és megkérdezte a ház tulajdonosától, hogy döfje-e belé. Ezt követően az udvarban parkoló VW Golf típusú gépkocsiról letépte a hátsó ablaktörlőt, amellyel arcon ütötte a sértettet, majd betörte a gépkocsi ablakát. Erről Božena Bruchterová, a nyitrai kerületi rendőrség szóvivője tájékoztatott kedden.

Ezután a támadó felkapott a földről egy hidraulikus emelőt, és ismét megfenyegette a férfit - pénzt, illetve a slusszkulcsot követelve. A sértett végül az életét és az egészségét féltve átadta a kulcsot.

Roland elhajtott az autóval, de mintegy tíz perc múlva visszatért, és megzsarolta a sértettet, hogy nem merje hívni a rendőrséget.

A gyanúsítottat a rendőrök kisvártatva őrizetbe vették. A nyomozó indítványozta előzetes letartóztatását, amit a bíró jóváhagyott. Elmarasztaló ítélet esetén héttől 12 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS