Kerületi sportversenyen mérik össze erejüket a tűzoltók

hirek.sk | TASR 2018. május 17., 11:13

Nagyszombat megye tűzoltói csütörtökön mérik össze az erejüket a galántai futballstadionban. A Kerületi Tűzoltósport-verseny XXII. évadának ünnepélyes megnyitójára délelőtt 10 órakor került sor. A rendezvény nyilvános.

Illusztrációs felvétel Fotó: TASR

A versenybe a megye minden járási tűzoltósága bekapcsolódik, így jelen lesznek a Nagyszombati, Galántai, Dunaszerdahelyi, Pöstyéni, Szenicei és Szakolcai járás tűzoltói is. A professzionális tűzoltókon kívül az egyes községek önkéntes tűzoltó-egyesületeinek tagjai is versenyezhetnek, de csak 100 méteres akadályfutásban.

„A versenyfeladatok sikeres teljesítéséhez egyesíteni kell a gyorsaságot és az ügyességet, és nem szabad félni a tűztől, vagy a magasságtól” – tájékoztattak csütörtökön Martin Krajčovič és Júlia Kedrová, a nagyszombati Tűzoltó- és Mentőszolgálat munkatársai.

A tűzoltók négy versenyszámban mérik össze erejüket, ezek a toronymászás, a 100 méteres akadályfutás, a 4x100 méteres váltófutás és a „tűzcsapás”.

A tűzoltósport 1970 óta a professzionális tűzoltók szakmai felkészítésének része. A megyei szintű versenyek mellett országos bajnokságot is rendeznek.

A világ tűzoltósport-szervezeteit a 2001-ben alapított Tűzoltók és Mentők Nemzetközi Sportszövetsége fogja össze.

0 HOZZÁSZÓLÁS