HIRDETÉS

Karácsonykor sincs nyelvi egyenjogúság Kolozsváron

hirek.sk 2017. december 07., 14:32
KOLOZSVÁR. Magyar rendezvények is lesznek a kolozsvári karácsonyi vásáron. Ezt ígérte Oláh Emese alpolgármester, noha magyar nyelvű feliratokat, tájékoztatókat idén sem sikerült kihelyezni a Főtérre. A Musai-Muszáj mozgalom a hiányzó többnyelvű helységnévtáblákat is számonkéri – írja cikkében a Kronika.ro hírportál.

Az RMDSZ-es politikus elmondta, hogy dacára a már szinte megszokott mellőzésnek, mégiscsak lesznek magyar nyelvű kolozsvári magyar programok az ünnepi időszak alatt. A főtéri rendezvénysorozat keretében fellép majd a Református Kollégium kórusa és a római katolikus, valamint az evangélikus kórusok is magyar karácsonyi énekeket adnak majd elő. A folytatásban karácsony első napján, december 25-én az Edina Quartet szórakoztatja majd a vásár közönségét.

Az alpolgármester azt követően tartotta közölte mindezt, hogy a Musai-Muszáj civil mozgalom pár napja szóvá tette a magyar feliratok hiányát a kolozsvári karácsonyi vásáron. A többnyelvű helységnévtáblák kifüggesztését bírósági úton elérő civilek a Facebook közösségi portálon hívták fel Oláh Emese alpolgármester valamint több RMDSZ-es helyi politikus figyelmét a magyar feliratok hiányára – írja a romániai hírportál.

A Muszáj-Musai magyar civil kezdeményezés bejegyzésében azt is szóvá teszi, hogy még mindig nincs kihelyezve az összes többnyelvű helységnévtábla Kolozsvár bejáratainál.

Forrás: kronika.ro
0 HOZZÁSZÓLÁS