HIRDETÉS

Kaliòák kizárja, hogy a NAKA le akarta járatni Dankót

hirek.sk 2017. szeptember 13., 17:53
POZSONY. Robert Kaliòák belügyminiszter ma kizárta, hogy a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség, a NAKA le akarta volna járatni Andrej Danko házelnököt, az SNS elnökét.

Erről a lehetőségről azután kezdtek el beszélni, hogy Lucia Ïuriš Nicholsonová (SaS) házelnök-helyettes bejelentette: titkosított információkat kézbesítettek nekik, amelyek szerint a „mélynemzetiek“ vezérét az oktatási tárcához érkezett uniós támogatások szétosztásával kapcsolatos trükközésel gyanúsítják.

Kaliòák azonban elutasította, hogy a NAKA gyűjtötte volna össze a Danko zsarolására használható információkat.

„Ezt azok mondják, akik valószínűleg így tettek. Mi nem szoktunk így cselekedni. Kizárom ennek a lehetőségét” – jelentette ki a belügyminiszter.

Utcai pletykák

A tárcavezető nem mondta el, hogy a Ïuriš Nicholsonová által közzétett információk valóban a NAKÁ-tól származnak-e. Hozzátette: azokat jóindulattal titkosították.  

„Azért vannak titkosítva, hogy azokkal senki se élhessen vissza. Ha azzal valaki mégis visszaél, az Ïuriš Nicholsonová. (…) Olyan bűnügyi információkból, amelyek az utcai pletykák során gyűlnek össze, mindegyik politikus esetében több száz van” - reagált Kaliòák.

Egyúttal a liberális képviselőt arra szólította fel, hogy az említett dokumentumokat adja át az illetékes szerveknek.

„Ez esetben nincs kompetenciám. Az országos rendőr-főkapitánnyal csak műszaki szempontból beszélhetek el azon források biztonságának növeléséről, amelyek ma működnek. (…) Az emberi tényezőt azonban sosem lehet kizárni” – szögezte le Kaliòák.

Hozzátette: Andrej Dankóval nem beszélt az ügyről. „Nem igazán lett volna ez ügyben mit mondani“ - fogalmazott a belügyminiszter.

Forrás: Aktuality.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS