Kažimír nyilatkozatával a párton belüli eszmecserét szorgalmazza - mondta Pellegrini

hirek.sk | TASR 2019. április 01., 14:54

Peter Pellegrini kormányfő szerint a Smer-SD pártnak nyíltan kell elemeznie a választások eredményét, és azt, hogy mit jelent ez számára. Hozzátette: a párton belül intenzív eszmecserét kell folytatni az okokról.

Peter Pellegrini és Peter Kažimír Fotó: TASR

Ezt hétfői, nagyszombati látogatása során jelentette ki, az elnökválasztás eredményével és Peter Kažimír, a Smer-SD alelnöke reakciójával kapcsolatban. Utóbbi nem ért egyet a Smer-SD azon álláspontjával, hogy a párt az elnökválasztásból megerősödve került ki.

„Nem gondolom, hogy a választásokat letudhatnánk ilyen "könnyű" megállapítással. Beszélnünk kellene arról, hogyan tovább a párton belül, hogy megőrizzük a legerősebb és legsikeresebb párt pozícióját. Peter Kažimír kijelentésére úgy tekintek, mint amellyel megpróbálta megnyitni a párton belüli eszmecserét” – mondta.

Pellegrini arról is beszélt, hogy a Smer-SD-nek reagálnia kell az idők változására. „Ha továbbra is sikeresek akarunk lenni, nyíltan meg kell mondanunk, hogyan tovább, hogyan alkalmazkodunk ehhez az új korhoz, hogyan fogunk reagálni a társadalmi helyzetre, légkörre, hangulatra” – hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve: ha ez volt Kažimír nyilatkozatának a célja, akkor teljes mértékben egyetért vele.

0 HOZZÁSZÓLÁS