Kažimír: A Pénzügyi Igazgatóságnak reagálnia kell Rajtár vádjaira

hirek.sk | TASR 2018. október 19., 16:36

Peter Kažimír pénzügyminiszter reméli, hogy a Pénzügyi Igazgatóság átvizsgálja a befektetési arannyal való lehetséges visszaélés ügyét, amelyre Jozef Rajtár képviselő és Peter Cvik, a Vámügyi Igazgatóság volt igazgatóhelyettese hívták fel a figyelmet pénteken.

Fotó: TASR

Rajtár ezen kívül felszólította Kažimírt, hogy hívja vissza hivatalából Ľudovít Makót, a Pénzügyi Hatóság Bűnügyi Hivatalának (KÚFS) vezetőjét, mivel a csalás valószínűleg elkerülte a hivatal figyelmét. „Emlékeztetem az ellenzéket, hogy a törvények értelmében a Pénzügyi Igazgatóság önálló. A pénzügyi tárca alkotja a törvényeket, javaslatokat, módszereket, illetve kinevezi az igazgatóság vezetőjét, de ez minden" – reagált a sajtótájékoztatóján Kažimír.

Kažimír bízik benne, hogy a Pénzügyi Igazgatóság átvizsgálja az ügyet. „Az igazgatóság nagy valószínűséggel reagálni fog az összes feltételezésre és vádra, amelyekből több is van. Kíváncsi vagyok az eredményekre, és ha kiderül, hogy alaptalanok a vádak, remélem, hogy az illetékesek elnézést kérnek azért, hogy folyamatosan támadják az igazgatóság hitelességét. Abban az esetben, ha beigazolódik a gyanú, el kell kapni a tetteseket és számon kérni azokat, akik ezt hagyták" – tette hozzá Kažimír.

Reagált az igazgatóság

A Pénzügyi Igazgatóság szerint az állításoknak nincs igazságalapjuk. „A Pénzügyi Igazgatóság teljes mértékben elhatárolódik az SaS manipulatív hazugságaitól" – mondta Ivana Skokanová szóvivő.

Azt is elmondta, hogy azoknak a vállalkozóknak, akik befektetési arannyal foglalkoznak, nem jár magasabb adóvisszatérítés, mert a befektetési arany eleve áfamentes. Ezen kívül az ügy kivizsgálása nem a Pénzügyi Hatóság Bűnügyi Hivatalának a feladata.

„Arra kérnénk a sajtóbeszélgetés résztvevőit, hogy mielőtt szándékosan hamis információkat kezdenének terjeszteni, tanulmányozzák át az ügyre vonatkozó törvényeket, a Pénzügyi Igazgatóságot pedig hagyják ki a meséikből. Az állításokat úgy kezeljük, mint a Pénzügyi Hatóság Bűnügyi Hivatalának igazgatója ellen irányuló személyes támadást" – tette hozzá Skokanová.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS