Čižnár az ügyészség befolyásolásának tartja a politikai felszólításokat

hirek.sk | TASR 2019. augusztus 16., 14:50

Jaromír Čižnár főügyész a bűnüldöző szervek befolyásolásának tekinti a kormánypárti és ellenzéki politikusok különféle felszólításait – közölte a TASR hírügynökséggel Andrea Predajňová, a főügyészség szóvivője. Čižnár ezzel Robert Ficónak, a Smer-SD elnökének szavaira reagált, aki kijelentette, hogy rendet kell tenni a bűnüldöző szerveknél.

Jaromír Čižnár főügyész

A főügyész állásfoglalása szerint valamelyik politikusnak tudomása van arról, hogy az ügyészek törvénysértést követtek el, akkor nemcsak joguk, hanem kötelességük erről bejelentést tenni a főügyészségen.

Robert Fico csütörtökön (augusztus 15.) politikai felelősségvállalásra szólította fel Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfőt és Denisa Saková (Smer-SD) belügyminisztert, Milan Lučanský rendőrfőkapitányt és Jaromír Čižnár főügyészt pedig arra, hogy tegyenek rendet a nyomozószerveknél.

Fico elvárja, hogy a parlament védelmi bizottságát is hívják össze annak kiderítésére, hogy politikai nyomás alatt állnak-e a nyomozóhatóságok.

Anton Hrnko (SNS), a bizottság elnöke már bejelentette, hogy nem tervezi a védelmi bizottság rendkívüli ülésének összehívását.

0 HOZZÁSZÓLÁS