Igor Matovič nem tenné tönkre pártja és az SaS kapcsolatát

hirek.sk | TASR 2019. október 13., 13:02

Az ellenzéki OĽaNO elnöke nem akarja azzal dühíteni az SaS-t, hogy ajánlatot tenne a pártból távozó politikusoknak. Néhányuk esetében azonban úgy gondolja, kár lenne, ha távoznának a politikából. Az SaS-t továbbra is a legközelebbi partnereként tartja számon.

Archív felvétel Fotó: TASR

„Bármit is teszünk, azt úgy tesszük, hogy ne rontsa a két párt viszonyát” - válaszolta Matovič a kérdésre, hogy felveszi-e pártja jelöltlistájára az SaS úgynevezett Demokratikus magjának tagjait.

Ugyanakkor az OĽaNO elnöke elismeri, hogy vannak a csoportnak olyan tagjai, akikért kár lenne, ha távoznának a politikából.

„Biztosan nem teszünk olyat, amivel nem ért egyet az SaS” - tette hozzá Matovič. Azt viszont tagadta, hogy Richard Sulík és közte lenne olyan megállapodás, miszerint az SaS-ből távozókat nem vehetné fel az OĽaNO listájára.

Az utóbbi napokban több mint 20 tag távozott az SaS-ből, köztük Ľubomír Galko, Jozef Rajtár és Jana Kiššová parlamenti képviselők is. Natália Blahová, korábbi frakcióelnököt az SaS október 5-ei kongresszusán zárták ki a pártból. A képviselőnő politikai jövőképéről egyelőre nem nyilatkozott.
0 HOZZÁSZÓLÁS