Időpontokat javasolt Laššáková

hirek.sk | TASR 2018. április 08., 14:37

Ľubica Laššáková kulturális miniszter várja az őt leváltani készülő művészek visszajelzését.

Fotó: TASR

A TA3 hírtelevízió Politikában című műsorában mondta el a miniszter asszony, hogy ő már javasolt időpontokat, most várja a leváltását sürgető kezdeményezés vezetőinek visszajelzését.

„Úgy gondolom, hogy ez a kezdeményezés csak a munkám nem ismeretéből fakadhat, hiszen maguk a leváltásomra törekvők is elmondták, nincs konkrét kifogásuk ellenem, csak nem ismerik a tevékenységemet” - reagált Laššáková a több mint 2000 aláírást összegyűjtő előterjesztésre. „Teret szeretnék adni nekik, hogy jobban megismerhessenek. Szívesen meghallgatom őket, hisz én is a szlovák kultúráért szeretnék tenni. A találkozó pedig bizonyosan meg is fog történni, mivel megígértem azt, és a szavamat betartom.”

Az új miniszter szeretné a kultúrát kicsit „eltávolítani” Pozsonytól, valamint megerősíteni a régiókat. Az első konkrét lépése az úgynevezett „kulturális attasék” kinevezése, akik kerületi szinten működnének. Egyrészt ők gyűjtenék be az alulról jövő kezdeményezéseket, másrészt szükség esetén ők segítenék a régiók kulturális törekvéseit.

A minisztérium továbbá fontosnak tartja kreatív központokat kialakítását, melyeket Európai Uniós alapból kívánnak megvalósítani.

0 HOZZÁSZÓLÁS