Idő kérdése és elektronikusan igényelhetjük majd a forgalmi engedélyt

hirek.sk | TASR 2019. augusztus 21., 18:12

A belügyminisztérium által a kormány elé terjesztett, az ősszel pedig a parlament elé kerülő törvényjavaslat értelmében az úgynevezett "kis" és "nagy" forgalmi engedélyekért a jövőben nem kellene a közlekedésrendészet regionális kirendeltségeibe ellátogatni.

Fotó: Vas Gyula

Az igazolványokat postai úton kapnák meg az igénylők, jelentősen leegyszerűsítve ezzel az ügyintézést. Az igénylést is csak elektronikus úton lehetne leadni a továbbiakban, azokat pedig egyetlen központi helyen, a zólyomlipcsei kirendeltségen bírálnák el, majd állítanák ki a megfelelő engedélyeket.

Ehhez hasonlóan a rendszámtáblák igénylését is elektronikus formában lehetne intézni, azokat pedig postai küldeményként kézbesítenék az igénylőknek.

Saková belügyminiszter-asszony szerint ezzel jelentős emberi erőforrás is felszabadulna, az ügyfélfogadó ablakban szolgálatot teljesítő rendőröket egyéb, fontosabb helyekre csoportosíthatnák át.

A miniszterasszony ma azt is közölte, végre elkészült a rendszámtáblák tervezett, új dizájnja, így hamarosan kiírhatják a gyártásukra vonatkozó közbeszerzési eljárást is.

0 HOZZÁSZÓLÁS