Béreš indul az elnökválasztáson, ha sikerül elég aláírást összegyűjtenie

hirek.sk | TASR 2018. április 16., 14:09

Imrich Béreš üzletember polgári jelöltként indulna a 2019-es elnökválasztáson. Béreš petíciót indított, ha sikerül összegyűjtenie a megfelelő számú aláírást, bekapcsolódhat az elnöki posztért folytatott küzdelembe. Ezt hétfői, pozsonyi sajtótájékoztatóján jelentette be.

Béreš megjegyezte, hogy csak akkor jelölteti magát, ha a törvény által előírt 15 000 aláírásnak a kétszeresét, vagyis 30 000-et sikerül összegyűjtenie.

Hozzátette: polgári jelöltként indulna a megmérettetésen, egyik politikai párt támogatására sem pályázik. A kampány költségeit önerőből állná.

Béreš petíciós csapatának tagja Róbert Bezák nyugalmazott érsek és Milan Kňažko is, aki korábban szintén harcba szállt az elnöki tisztségért. Egyikük sem jelent meg a sajtótájékoztatón, Béreš állítása szerint ő meg kérte meg Bezákot és Kňažkót a távolmaradásra. Választási csapata még nincs.

Béreš  cáfolta azokat az információkat, melyek szerint rátámadt volna a volt feleségére, és kétségbe vonta az ezzel kapcsolatos orvosi lelet hitelességét is. Ez ügyben jogi lépéseket is kilátásba helyezett. Állítása szerint egy 15 éves ügyről van szó.

Béreš közgazdász végzettségű vállalkozó. Korábban tevékenykedett Michal Kováč államfő protokollfőnökeként is, majd belépett Pavol Rusko pártjába, az ANO-ba. Egy ideig parlamenti képviselő is volt.

0 HOZZÁSZÓLÁS