Hlina: készen állunk az előrehozott választásokra

hirek.sk 2017. január 07., 15:20
POZSONY. Arra is felkészülünk, hogy lesznek előre hozott választások, de arra is, hogy nem – fejtette ki a SITA hírügynökségnek nyilatkozva Alojz Hlina, a Kereszténydemokrata Mozgalom elnöke, aki szerint pártjával jobban járna az ország. „Ugyanakkor lehetséges, hogy a koalíció befejezi művét” – fogalmazott.

Alojz Hlina, a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) elnöke nem zárta ki annak lehetőségét, hogy pártja akár a jelenlegi kormányt vagy ellenzéket alkotó valamely pártokkal koalícióra lépjen, ha a KDH elegendő támogatást szerezne ahhoz, hogy más pártokkal egyetemben kormányt alakítson.

„A szövetségeknek a polgárok javát szolgálva kellene létrejönniük, miközben nem a szereplők lényegén kellene, hogy legyen a hangsúly. Egyes pártokkal – mind a koalíció, mind pedig az ellenzék soraiból – el tudjuk képzelni az együttműködést. Az Irány-Szociáldemokráciát (Smer-SD) kivéve" – pontosított Hlina, megjegyezve, hogy a szociáldemokraták mindig szemben állnak a kereszténydemokratákkal, ami szerinte természetes. „Ezért bízom abban, hogy Szlovákiában létrejön a szociáldemokrácia" – tette hozzá Hlina, leszögezve, hogy szerinte a Smer-SD nem minősül annak.

Amint azt a KDH elnöke a továbbiakban elmondta, pártja a megválasztása óta eltelt fél évben kemény időszakon van túl. „Természetes, hogy több nézeteltérésünk is támadt, amelyeket megvitattunk. Megválasztásom óta jómagam 65 ezer kilométert utaztam Szlovákiában, ami hatalmas megterhelés. Több tucat találkozónk volt. A konszolidációs folyamatot ugyanakkor november 26-án, a poprádi közgyűlésen lezártuk, s most készen állunk arra, hogy külsőleg is felvegyük a harcot. Belsőleg rendbe vagyunk téve” – mondta.

„Ami a programot illeti, elkészítettünk egy Új november (Nový november) című akciótervet, amely alapvető információval szolgál azzal kapcsolatban, hogy mit akarunk elérni. Januártól kezdve megyei találkozókon mutatjuk majd be, kiértékeljük az eredményeket és megyünk tovább. Háromszázhatvanöt települést látogatok meg, a postaládákba bedobom, a kapukra feltűzöm programunkat, hogy az emberek tudják, ott jártunk. Ismételten visszatérünk az emberek közé, mert az emberek két hónappal a választások előtt jutottak a politikusok eszébe. Talán ezáltal is sikerül meggyőzni őket őszinteségünkről. A mi programunk tartalmaz megoldásokat" – zárta le mondandóját Alojz Hlina, hozzátéve, hogy a politikai a programokról, azok hordozóiról és az emberekről szól.

Forrás: Webnoviny.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS