Hétfőn kezdődnek a szóbeli érettségik

hirek.sk | TASR 2019. május 17., 19:47

Május 20-án kezdődnek és június 7-ig tartanak a szóbeli érettségi vizsgák. 43 ezer diák ad számot a tudásáról több mint 700 középiskolában.

Illusztrációs felvétel Fotó: TASR

A diákok többsége négy tantárgyból érettségizik. „A gimnáziumokban egy idegen nyelvből és szlovák nyelvből, valamint két választott tantárgyból kell érettségi vizsgát tenni” - tájékoztatott az oktatásügyi minisztérium.

A magyar középiskolákban magyar nyelvből és irodalomból, szlovák nyelvből és irodalomból, egy idegen nyelvből és egy további választott tantárgyból kell érettségizni.

A szakközépiskolákban szlovák nyelvből és irodalomból, idegen nyelvből, valamint a szaktantárgyból elméleti és gyakorlati érettségi vizsgát is kell tenni, emellett a magyar tanítási nyelvű szakközépiskolákban magyar nyelvből is érettségiznek a diákok.

Szóbeli érettségi vizsgát az írásbeli vizsga eredményétől függetlenül tesznek a diákok, és az összesített értékelésnél külön-külön veszik figyelembe a két vizsgán elért eredményeket.

Akinek nem sikerül az érettségi vizsga, szeptemberben vagy jövő februárban mehet pótvizsgázni, a pontos dátumot az iskola igazgatója határozza meg. Tavaly szeptemberben 2230 diáknak kellett szóbeli érettségi pótvizsgára mennie.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS