Hamarosan sor kerül az újságírók meghallgatására

hirek.sk | TASR 2019. május 08., 12:27

A Kuciak-gyilkosság kapcsán felmerült az az információ, hogy a nyomozóhatóság már 2017-ben titokban átvilágította a később meggyilkolt oknyomozó újságírót és további kollégáit.

Denisa Saková Fotó: TASR

Denis Saková belügyminiszter kedden kijelentette, hogy az átvilágított újságírókat hamarosan kihallgatják. Mint megjegyezte: „Információi szerint egyelőre az eljárási műveleteken dolgoznak az ügyész felügyelete alatt.”

Ján Kuciak és további újságírók átvilágítási ügyében a belügyminisztérium korrupció- és szervezett bűnözés elleni részlegének nyomozója a közszereplő jogkörével és a személyi adatok jogellenes felhasználásával való visszaélés ügyében indított vizsgálati eljárást. Eddig senkit nem vádoltak meg.

Tibor Gašpar korábbi országos rendőrfőkapitány március elején tett vallomást a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökségen (NAKA). A kihallgatás tárgya a pénzügyi hírszerzési egység korábbi főnökének, Pavol Vorobjovnak az az állítása volt, hogy Ján Kuciak átvilágítására Tibor Gašpar adott utasítást 2017-ben. Ő vallomásában Vorobjov állítását cáfolta. Gašpar szerint az átvilágítás a Rybanič-üggyel volt kapcsolatban.

Filip Rybanič mint a Tatra Banka munkatársa 2016-ban jogellenesen betekintett Robert Kaliňák akkori belügyminiszter, Ján Počiatek korábbi közlekedésügyi miniszter, valamint Marián Kočner és Ladislav Bašternák számláiba.

Képgalériánk:
Filip Rybanič (a kis képen Robert Kaliňák volt belügyminiszter) Fotó: Dnes24.sk

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS