Ha a kormányfő tovább fogja támadni az SNS-t, Danko előszedi Brhelt

hirek.sk | TASR 2019. október 18., 20:04

Arra az esetre, ha Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő továbbra is támadni fogja az SNS-t, Andrej Danko, a párt elnöke az uniós támogatások múltbéli lehívásáról, illetve Jozef Brhel vállalkozóról szóló sajtótájékoztatókat helyezett kilátásba. Danko azt üzente Pellegrininek, hogy nézzen tükörbe, és ne hazudjon.

Fotó: TASR

„Ha a miniszterelnök azok után, hogy kijelentette, Andrej Kiskával is tudna kormányozni, illetve hogy hazudott a minimálbérről, tovább akarja folytatni a hazudozást és tovább akarja támadni az SNS-t, tarthatunk jövő héten néhány sajtótájékoztatót az uniós oktatási támogatások 2012 és 2016 közötti lehívásáról, valamint Brhel úrról is” – mondta Danko.

Pellegrini bírálatára reagálva kijelentette: nem igaz, hogy tavaly vissza kellett volna fizetni Brüsszelnek 108 millió euró értékű oktatási támogatást.

„2017-ben 27 millióval kevesebbet hívtak le a 2014-es gyenge teljesítmény miatt. 2018-ban pedig 81 millióval kevesebbet a 2015-ös gyenge teljesítmény miatt. 2014-ben és 2015-ben is a Smer-SD jelöltje vezette a tárcát. 2014-ben maga Pellegrini úr, a mostani kormányfő, egy évvel később pedig közeli barátja, Juraj Draxler” – mutatott rá Danko.

Pellegrini pénteken azt tanácsolta Dankónak, hogy az egészségügy és a szociális szféra helyett inkább a saját tárcáival törődjön. „Például az oktatással. Ezen a területen tavaly több mint 108 millió eurót veszítettünk. Ezt az összeget az egyetemeink és a tudományos kutatóintézeteink kaphatták volna, de nem voltunk képesek felhasználni, így vissza kellett adnunk” – figyelmeztetett.

0 HOZZÁSZÓLÁS