Gorilla-ügy: az MKP támogatni fogja, hogy az érintettek feleljenek a tetteikért

hirek.sk | TASR 2019. október 17., 08:51

Ha beigazolódik, hogy a nyilvánosságra hozott hangfelvétel valódi, és a nyomozócsapat eljárásokat fog indítani, az MKP támogatni fogja, hogy az érintettek feleljenek a tetteikért - mondta Králik Róbert, a párt sajtótitkára a TASR hírügynökségnek.

Fotó: TASR

Szerdán több szlovákiai szerkesztőség címére is küldtek egy e-mailt a Gorilla-hangfelvétel linkjével. A hanganyag egyik állítólagos megszólalója, Jaroslav Haščák, a Penta pénzügyi csoport társtulajdonosa már kilátásba helyezte, hogy büntetőfeljelentést tesz az ügyben. Egyben kétségbe vonta a felvétel eredetiségét.

A hangfelvétel egy pozsonyi, Vazov utcai lakásban készülhetett.

A Gorilla-ügy állítólag részben az egykori Magyar Koalíció Pártját is érinti. A Magyar Közösség Pártja azonban nem azonos ez utóbbival. A párt 2007 és 2010 között megtisztuláson esett át. A Gorilla-ügyiratban említett szereplők közül már senki sem tagja a pártunknak”

– hangsúlyozta Králik.

{K1}

Magdeme Klára, a Most-Híd szóvivője elmondta,

a Híd elutasítja a politikai korrupciót és tiszteletben tartja a politikai felelősségvállalás szükségességét.

A párt meggyőződése továbbá, hogy azoknak a politikusoknak, akik különféle lakásokban, titokban találkoztak olyan személyekkel, akiknek közük lehet a Gorilla-ügyhöz vagy Ján Kuciak újságíró meggyilkolásához, át kellene értékelniük a tetteiket, és vállalniuk kellene a politikai felelősséget.

A Gorilla-ügyirat, melyet névtelenül tettek közzé 2011 decemberében, azt az állítólagos beszélgetést tartalmazza, amelyet Haščák folyatott különféle politikusokkal a 2005-ös és 2006-os állami üzletekről és az ezekkel kapcsolatos jutalékokról. A hangfelvétel szerint Robert Fico, a Smer-SD elnöke is járt a lakásban. A Gorilla-hangfelvételt a rendőrség 2018 decemberében találta meg Marian Kočner vállalkozó házában. Az eredetiségét Lukáš Kyselica, a Gorilla-üggyel foglalkozó nyomozócsapat volt főnöke is igazolta.
0 HOZZÁSZÓLÁS