Glváč a napokban megmagyarázza, milyen kapcsolatban állt Alena Zsuzsovával

hirek.sk | TASR 2019. január 22., 09:18

Martin Glváč (Smer-SD), a parlament alelnöke a következő napokban fog nyilatkozni azokról a sajtóban megjelent információkról, melyek szerint kapcsolatban állt Alena Zsuzsovával, akit Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásának megrendelésével gyanúsítanak. 

Mivel nyilvános iratról van szó, előbb engedélyt kell kapnia a hatóságoktól. Ezt hétfőn közölte Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő, aki az ügy miatt Glváčcsal is találkozott.

„Nagyon részletesen leírta azokat a körülményeket, ahogy kapcsolatba kerültek” – mondta a kormányfő a találkozójuk kapcsán. Hozzátette: azt várja, hogy amint azt a megfelelő szervek lehetővé teszik Glváčnak, kiáll mindenki elé, és válaszol a kérdésekre.

Pellegrini szerint Glváč azonnal az állami szervekhez fordult, mihelyt kapcsolatba került Alena Zsuzsovával, vagyis nem csak a gyanúsított letartóztatása után.

Reméli, hogy ezt a hatóságok is igazolni fogják. A kormányfőnek ugyanakkor nem tetszik, hogy az aktát azok is olvashatják, akik erre nem jogosultak. Hozzátette: ő nem ismeri az aktát, és mindenről a médiából értesült.

Alena Zsuzsová, akit Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásának a megrendelésével gyanúsítanak, az elmúlt években több befolyásos személlyel is kapcsolatban állt. Például: René Vanek főügyészhelyettessel, Martin Glváč parlamenti alelnökkel és a Smer-SD elnökségének a tagjával, Boris Kollár parlamenti képviselővel és a Sme rodina vezetőjével, Andrej Danko parlamentelnökkel, illetve Juraj Drobával, Pozsony megye elnökével. Erről a Denník N napilap írt a nyomozással kapcsolatos információkra hivatkozva.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS