Gabriela Matečná találkozik a főügyésszel

hirek.sk | TASR 2018. július 16., 20:20

Gabriela Matečná (SNS) földművelésügyi miniszter találkozik Jaromír Čižnár főügyésszel, hogy beszéljenek az egyéni mezőgazdasági termelőkkel kapcsolatos ügyek átvizsgálásának az eredményeiről. Erről hétfőn tájékoztatott a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (MPRV).

Gabriela Matečná agrárminiszter Fotó: TASR

Az agrártárca örömmel fogadta, hogy a Főügyészség nyilvánosságra hozta annak a vizsgálatnak az eredményeit, amely során a gazdákkal kapcsolatos 36 vizsgált ügyirat közül tíz esetben mulasztást találtak. A Főügyészség (GP) kilenc ügyben eljárást indított.

Az agrártárca nagyra értékeli az ügyészség és a rendőrség határozott lépéseit, és ahogy eddig, most is maximálisan együttműködik velük“ – magyarázta a minisztérium.

Čižnár a vizsgálat eredményei kapcsán elmondta, hogy a közeljövőben beszélni akar ezekről az agrártárca vezetőjével is, aki már jelezte, hogy részt vesz a találkozón. Matečná az ügyészek mulasztásairól is beszélni akar.

Elmagyarázza az Agrárkifizető Ügynökség (PPA) ellenőrző rendszerének a működését, amelyet évente minősíteni és akkreditáltatni kell, és amelyet az Európai Bizottság felügyel”

közölte a minisztérium.

Képgalériánk:
Jaromír Čižnár főügyész

Čižnár szerint a PPA ellenőrző rendszere hiányosságokkal van tele. Az agrártárca tájékoztatni fog a tárgyalás eredményeiről.

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS), amelynek a tárca az irányítása alá tartozik, örömmel fogadta a minisztérium, az ügyészség és a rendőrség közötti kommunikációt.

A Szlovák Nemzeti Párt üdvözli a Főügyészség, a rendőrség és a miniszter asszony közötti párbeszédet, mert ez előfeltétele annak, hogy eltávolítsuk a 15 éve fennálló rendszerszintű hibákat”

magyarázta Zuzana Škopcová, az SNS elnökének az irodavezetője.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS