Gabriela Matečná nem nevezi ki a TANAP Állami Erdők új igazgatóját

hirek.sk | TASR 2019. március 13., 12:58

Gabriela Matečná földművelésügyi miniszter nem nevezi ki Rastislav Huttát a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) Állami Erdők igazgatójának. Ezt szerdán jelentette ki a kormányülés előtt. Hozzátette: a tárca új álláspályázatot ír ki a pozícióra.

Fotó: TASR
Nem értek egyet a pályázatelbíráló bizottság döntésével, és nem fogom kinevezni ezt az urat igazgatónak

– jelentette ki Matečná, hozzátéve: az ügyet prioritásként kezelte, miután visszatért a szabadságáról. Elmondása szerint a döntését az SNS párt és a pártelnök is támogatja, ezzel a témát lezártnak tekinti. Az álláspályázat technikai részleteiről nem akart nyilatkozni, csupán annyit mondott: számára érthetetlen, hogy csak két pályázó jelentkezett, és végül csak egy volt jelen a meghallgatáson. „Embereket szerezni ilyen posztokra nagyon nehéz, senki sem akar felelősséget vállalni” – állapította meg Matečná, hozzáfűzve: könnyebb az erdőgazdálkodást a számítógép monitora mögül vagy az Európai Parlamentből kommentálni, mint ténylegesen irányítani azt.

A TANAP Állami Erdők igazgatói posztjára hirdetett álláspályázat keretében tartott meghallgatáson a két pályázó közül csak egy, Rastislav Hutta jelent meg.

A pályázatelbíráló bizottság a földművelésügyi minisztérium honlapján szereplő információk szerint az állásinterjú keretében ellenőrizte a pályázó szaktudását, vezetői képességeit és általános tájékozottságát. Mindezek alapján javasolta a bizottság Hutta igazgatói kinevezését.

0 HOZZÁSZÓLÁS