Gabriela Matečná nem érzi felelősnek magát

hirek.sk | TASR 2018. május 26., 15:30

A szlovák köztévé Szombati párbeszédek című műsorában hangzottak el a földművelési miniszter asszony szavai, melyek szerint nem érez sem politikai, sem más felelősséget a mezőgazdasági ágazat problémáival, és az agrártámogatási botránnyal kapcsolatban.

 

Fotó: TASR

Jaromír Čižnár főügyész egyenesen betegnek nevezte az egész támogatási rendszert a televíziós vitában. A miniszter hangsúlyozta, hogy az agrártámogatási rendszer megfelel az Európai Uniós normáknak. "Minden évben ellenőrzik a támogatásokat az Európai Unió biztosai, ám nem találtak hibákat" - mondta Matečná. Megismételte, hogy az ország keleti részében tevékenykedő olasz vállalkozók leginkább Simon Zsolt miniszterkedése alatt élvezték a legnagyobb támogatásokat.

Az OĽaNO képviselője, Martin Fecko ugyan nem állítja, hogy a miniszter asszony lenne a mezőgazdasági maffia feje, de szerinte biztosan áll valaki a botrányos földügyek mögött. "A miniszterek cserélődtek, mindnek van némi vaj a fején, különben a főügyész nem nyilatkozott volna úgy, ahogy azt tette" - mondta Fecko. "Hogy lehet az, hogy a föld jogos tulajdonosa nem fér hozzá a vagyonához? Rendezni kell a tulajdonjogi kérdéseket!" - tette hozzá az ellenzéki politikus.

Képgalériánk:
Martin Fecko Fotó: TASR

Az ellenzék Matečnával, valamint a Szlovák Földalapban végzett tevékenységével kapcsolatban már büntetőjogi felelősségről beszél. Fecko is ennek a véleménynek adott hangot, mert szerinte Matečnát feleősségre kellene vonni. A földművelésügyi miniszter viszont nem fél, és elutasítja a földalap kapcsán bármilyen korrupció lehetőségét. Kizártnak tartja azt is, hogy rendszerhiányosságról legyen szó. "Én a gazdákkal vagyok" - jelentette ki Matečná.

 

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS