František Oravec gazdálkodó feljelentést szándékozik tenni Gabriela Matečná miniszter ellen

hirek.sk | TASR 2019. február 21., 15:22

František Oravec, az elégedetlen gazdák egyike rágalmazás miatt szándékozik büntetőfeljelentést tenni Gabriela Matečná földművelésügyi miniszter ellen. Ezt csütörtökön jelentette ki újságírók előtt az elégedetlen gazdák, erdészek és geodéták tüntetésén. Hozzátette: a bírósági tárgyalásra, melyről a miniszter asszony szerdán tett említést, tanúként idézték be.

Fotó: TASR

Oravec elmondása szerint az ügyvédei már írják a keresetet a személyiségi jogok védelmével összefüggésben. Hangsúlyozta, hogy nem emeltek ellene vádat sem zsarolás, sem illegális fegyvertartás, sem robbanószerkezetek vásárlása miatt. „Mutassa be a miniszter asszony a vádiratot vagy az idézést. A tanúk vallomásai egyértelműen bizonyították, hogy František Oravec semmi ilyesmit nem rendelt meg” – mondta a gazda, hozzátéve: csütörtöktől nem tekinti miniszternek Matečnát. Megjegyezte, hogy fizeti a járulékokat az alkalmazottai után, és marhákat tart. Egyben rámutatott, hogy az Agrárkifizető Ügynökség régóta támogatási csalásokat tussol el.

Patrik Magdoško, a tüntetést szervező Mezőgazdászok Kezdeményezésének szóvivője elmondta: kikérte a bírósági határozatot abban az ügyben, melyről a földművelésügyi miniszter szintén beszélt tegnap, illetve fontolgatja, hogy jogi lépéseket tesz. Az ügyről szerda este beszélt a pozsonyi tüntetés résztvevőivel is, akik a támogatásukról biztosították.

Képgalériánk:
Fotó: TASR

Matečná szerdán kijelentette: a tüntetés szervezői közül többen gazdáknak adják ki magukat, de valójában nem azok, mivel egyetlen négyzetméternyi termőföldet sem birtokolnak. „Ki kell jelentenem: nem értek egyet azzal, hogy olyan embereket legitimáljunk, akik gyilkossággal fenyegetőztek, illetve robbanószerkezeteket rendeltek mások kárára. Ezek az emberek nem a gazdákért jöttek tüntetni, hanem a saját személyes céljaikért és bizonyos tények elfedése végett” – figyelmeztetett.

Az elégedetlen gazdák, erdészek és geodéták kedden érkeztek mezőgazdasági gépeiken Pozsonyba, hogy a problémáikról beszéljenek, és előterjesszék a követeléseiket. A tárgyalásra szerdán került sor a kormányhivatalban.

0 HOZZÁSZÓLÁS