2019. február 21., 15:22

František Oravec gazdálkodó feljelentést szándékozik tenni Gabriela Matečná miniszter ellen

František Oravec, az elégedetlen gazdák egyike rágalmazás miatt szándékozik büntetőfeljelentést tenni Gabriela Matečná földművelésügyi miniszter ellen. Ezt csütörtökön jelentette ki újságírók előtt az elégedetlen gazdák, erdészek és geodéták tüntetésén. Hozzátette: a bírósági tárgyalásra, melyről a miniszter asszony szerdán tett említést, tanúként idézték be.

František Oravec mezőgazdászok
Galéria
+2 kép a galériában
Fotó: TASR

Oravec elmondása szerint az ügyvédei már írják a keresetet a személyiségi jogok védelmével összefüggésben. Hangsúlyozta, hogy nem emeltek ellene vádat sem zsarolás, sem illegális fegyvertartás, sem robbanószerkezetek vásárlása miatt. „Mutassa be a miniszter asszony a vádiratot vagy az idézést. A tanúk vallomásai egyértelműen bizonyították, hogy František Oravec semmi ilyesmit nem rendelt meg” – mondta a gazda, hozzátéve: csütörtöktől nem tekinti miniszternek Matečnát. Megjegyezte, hogy fizeti a járulékokat az alkalmazottai után, és marhákat tart. Egyben rámutatott, hogy az Agrárkifizető Ügynökség régóta támogatási csalásokat tussol el.

Patrik Magdoško, a tüntetést szervező Mezőgazdászok Kezdeményezésének szóvivője elmondta: kikérte a bírósági határozatot abban az ügyben, melyről a földművelésügyi miniszter szintén beszélt tegnap, illetve fontolgatja, hogy jogi lépéseket tesz. Az ügyről szerda este beszélt a pozsonyi tüntetés résztvevőivel is, akik a támogatásukról biztosították.

Fotó:  TASR

Matečná szerdán kijelentette: a tüntetés szervezői közül többen gazdáknak adják ki magukat, de valójában nem azok, mivel egyetlen négyzetméternyi termőföldet sem birtokolnak. „Ki kell jelentenem: nem értek egyet azzal, hogy olyan embereket legitimáljunk, akik gyilkossággal fenyegetőztek, illetve robbanószerkezeteket rendeltek mások kárára. Ezek az emberek nem a gazdákért jöttek tüntetni, hanem a saját személyes céljaikért és bizonyos tények elfedése végett” – figyelmeztetett.

Az elégedetlen gazdák, erdészek és geodéták kedden érkeztek mezőgazdasági gépeiken Pozsonyba, hogy a problémáikról beszéljenek, és előterjesszék a követeléseiket. A tárgyalásra szerdán került sor a kormányhivatalban.

František Oravec mezőgazdászok
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.