HIRDETÉS

Fico: a törvény az államfőnek sem teszi lehetővé az ingyenes magánutakat

hirek.sk 2017. december 07., 11:16
POZSONY. Semmiféle arra vonatkozó törvény nem létezik, amely a közjogi méltóságoknak lehetővé tenné, hogy a kormányzati repülőgépeket magáncélokra, ingyen használják – mondta el a szerdai nagyrőcei kormányülés után Robert Fico kormányfő, miközben Richard Sulík kijelentéseit idézte. Fico ezzel reagált az ellenzéki SaS felszólítására, hogy kérjen bocsánatot Kiskától.

A liberálisok szerint ugyanis Fico kormányfő és Robert Kaliòák belügyminiszter olyan okokat találtak ki, amelyekkel az államfőre támadhatnak. Az SaS ezt primitív dolognak, illetve méltatlan  rágalmazásnak tartja, amely alapjaiban károsítja az államot.

Fico nem érti Sulík viselkedését

„Mivelhogy magánemberként rengeteg alkalommal repült haza, Poprádra (Poprad) és vissza, kimutathatóan keletkezett egy összeg, ami már 1 millió euró körüli, s azt valakinek ki kell fizetnie. Tehát nem utazhat ingyen, miközben úgy tesz, mintha ez őt semmiképp sem érintené. Ezért az elnök úrnak küldtem egy illemtudó levelet, amelyben tudattam vele, hogy ez az összeg, ami a kormány repülőgépének magán jellegű használatával, vagyis a Pozsony és Poprád közti oda-vissza útjaival függ össze, az állam köztársasági elnök úrral szembeni követelése. Feltételezem, hogy majd kapok valamilyen választ, ám a levél után kiállítják neki a számlát, amit kézbesítenek is az elnök úrnak. Ez a normális eljárás“ – fejtette ki Fico.

Egyúttal Fico emlékeztetett Sulík év eleji egyik nyilatkozatára, amikor az elnöknek még azt üzente, hogy a 400 magánút megvédhetetlen. „Én most nem tudom, annyira tele van-e a feje, de én ezt valóban túlzott reakciónak tartom. Akkor, amikor úgy tetszik neki, illetve olyan volt a légkör, az elnök úrnak megüzente, hogy ez egyszerűen megvédhetetlen, ma pedig nekem azt üzeni, hogy kérjek bocsánatot az elnök úrtól“ – magyarázta Fico.

Forrás: Aktuality.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS