Felismerték a Kuciak-gyilkosság kapcsán közzétett fantomkép „modelljét”

Hírek.sk 2018. szeptember 22., 18:19

A hét elején került nyilvánosságra az a fantomkép, amely egy olyan férfit ábrázol, aki tudhat valamit a Ján Kuciak oknyomozó újságíró és menyasszonya meggyilkolásáról.

Ján Kuciak és feltehetően Miroslav Č. fantomképe Fotó: Archívum
A Nový Čas napilap szerkesztőségénél jelentkezett egy 38 éves nagymácsédi férfi (Marek), aki a rajz alapján felismerte egykori munkahelyi kollégáját, a 32 éves Miroslav Č-t. Később a rendőrségen is vallomást tett, és most a szakértők részletesen elemzik a bejelentését.

A kihallgatás közel 4 óráig tartott és végül kiderült, hogy kiről lehet szó. Marek elmondta, hogy a börtönből szabadult a nyár elején és kőművesként egy helyen dolgozott Nagyszombatban a rajzon ábrázolt férfival. Mindketten Nagymácsédon laktak. Miroslav Č. családjával vagy másfél éve költözött albérletbe a mátyusföldi faluba, Marekkal azonban csak néhány hétig dolgozott együtt, mert egy idő után már nem ment munkába és most úgy tudni, hogy családostul Csehországba költözött.

Képgalériánk:
Marek Nagymácsédról Fotó: Nový Čas

Marek Szerint Miroslav nem sokat beszélt a kollégáival, egyszer azonban elmesélte, hogy harcművészetet tanult és abban egész jó. Említette azt is, hogy ismer egy bizonyos Vadalát is. Miroslav édesapja már korábban Csehországban telepedett le és nem kizárt, hogy fia és családja hozzá költözött. A rendőrség a nyomozás jelenlegi állásáról további információkat egyelőre nem hajlandó közölni.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS