Érsek: Nem volt szerencsés a Pozsony–Kassa autópálya nyomvonalának kijelölése

hirek.sk | TASR 2019. április 23., 11:09

Nem volt túl szerencsés a Pozsony-Kassa autópálya nyomvonalának kijelölése.

Fotó: TASR
Gyorsabban haladt volna az építkezés, ha a déli nyomvonalat választják

– jelentette ki Érsek Árpád közlekedési miniszter. Hozzátette, az északi nyomvonalon sok bonyolult szakasszal kell megbirkózni.

„Nem a legszerencsésebb döntés született, amikor a Pozsony-Kassa autópálya nyomvonalát kijelölték, mert hegyen-völgyön át vezet a sztráda” - jelentette ki Érsek. Hozzátette, köztudott, milyenek a földrajzi viszonyok, „mégis így döntöttek, de mi már nem tehetünk semmit, be kell fejeznünk az autópályát”. Hozzáfűzte, gyorsabban haladt volna az építkezés, ha a déli verzió mellett döntenek.

Az építkezést az is lassította, hogy a közbeszerzési pályázatok során leginkább azt vették figyelembe, melyik a legolcsóbb ajánlat – emlékeztetett Érsek.

„Nem mindig az a legjobb, ami a legolcsóbb” - jegyezte meg. Szerinte meg kell találni a megfelelő arányt „Igyekeztem, hogy a miniszterségem alatt három út elkészüljön, istennek hála egyelőre nincs csúszás, de a munka még tart. Meglátjuk, hogy sikerül ez az év, de remélem, minden rendben lesz” - jelentette ki a közlekedésügyi miniszter.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS