Érsek: A szliácsi reptér felújításához 40 millió euróra van szükség

hirek.sk | TASR 2019. március 13., 14:49

Nagyjából 40 millió euróra lenne szükség a szliácsi repülőtér felújításához. Mindezt Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter mondta el a szerdai kormányülés előtt az Egyesült Államokkal való védelmi együttműködés kapcsán.

Fotó: TASR

Szliácson a katonai repülőtéren kívül polgári repülőtér is található, amelyet főleg charterjáratok indítására használnak ki.

A védelmi együttműködésről szóló megállapodást Peter Gajdoš védelmi miniszter utasította el a tárca nevében, mondván, a megállapodás veszélyeztetné Szlovákia szuverenitását.

„Megválaszolatlan kérdéseim vannak, amelyekre reményeim szerint választ kapok a (védelmi) minisztertől vagy mástól" – mondta Érsek, aki szerint a közlekedésügyi minisztérium hatásköre alá tartozó reptérbe muszáj lesz befektetni.

A szlovákiai repülőterek felújítására szánt amerikai támogatás elutasítása Peter Pellegrini kormányfő számára sem lezárt ügy. Hangsúlyozta: egyelőre csak Peter Gajdoš véleményéről van szó, Szlovákia a végleges álláspontját csak a hivatalos tárgyalás után jelenti be. Hozzátette: a koalíciós tanács jövő héten foglalkozik a témával.
0 HOZZÁSZÓLÁS