Elutasították Vasiľ Špirko szabotázs ügyében tett feljelentését

hirek.sk | TASR 2018. november 14., 15:48

Elutasították Vasiľ Špirko, a Különleges Ügyészi Hivatal ügyészének feljelentését, amelyet szabotázs gyanúja miatt tett. Špirko szerint azért akarták akadályozni a munkáját, mert bizonyos exminiszterek és politikai funkcionáriusok korrupciós ügyeivel foglalkozott.

Fotó: TASR

Špirko panaszt tesz a döntés ellen – tájékoztatott szerdán Zuzana Petková, az Állítsuk meg a korrupciót (Zastavme korupciu) alapítvány főnöke.

Špirko március 12-én tett feljelentést Robert Kaliňák akkori belügyminiszter és más, magas beosztású politikusok ellen különösen súlyos bűncselekmény, szabotázs gyanújával. Špirkónak információja volt arról, hogy le akarják járatni. „Azok miatt az ügyek miatt, amelyekkel akkor foglalkoztam, mint például a B. A. Haus esete. A lejáratás mögött nagy valószínűséggel Robert Kaliňák áll" – nyilatkozta akkor Špirko.

A lejáratás szerinte többek között abból állt, hogy kétszer is meggyanúsították azért, hogy megakadályozzák a komoly dolgok kivizsgálását, amelyeket akkor felügyelt. A gyanú egyik esetben sem igazolódott be.

A Főügyészség október 31-én utasította el Špirko feljelentését. Az ítélet nem jogerős. „A büntetőeljárás megkezdéséig több információt nem árulunk el" – nyilatkozta a TASR-nek Andrea Predajňová, a Főügyészség szóvivője.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS