Elnökválasztás: Mikloško harmadszor is elindul

hirek.sk 2018. június 08., 16:12

Tisztesség, öntudat és emlékezet – ezekkel a jelszavakkal szeretné megszólítani a választókat František Mikloško, aki bejelentette: indul a jövő évi elnökválasztáson – politikai pályafutása során immár harmadszor.

Fotó: TASR

A KDH, majd a KDS korábbi politikusa először 2004-ben indult az államfőválasztáson, akkor a szavazatok 6,5 százalékát megszerezve az ötödik helyen végzett. Öt évvel később, 2009-ben ismét elindult, de Tibor Gašparovičot és Iveta Radičovát nem sikerült megelőznie, 5,4 százalékkal a harmadik lett.

Harmadszori indulásához a napokban kezdi el összegyűjteni a szükséges 15 ezer aláírást. "A tisztesség jelszavával bizonyára minden jelölt élni fog a kampányban, úgy érzem azonban, hogy én ezt a jelszót jogosan használhatom. Szlovákiának tudatosítania kellene saját történelmét, hogy ne legyen frusztrált – jelentette ki Mikloško, hozzátéve, csak azután döntött az indulás mellett, hogy egykori párttársa, Vladimír Palko, a második Dzurinda-kormány belügyminisztere nem vállalta a jelöltséget.

„Az után, hogy ő ezt elutasította, kezdtek a barátaim rábeszélni, hogy vágjak bele. Ma, ha ránézek arra a listára, amelyen a támogatóim szerepelnek, hatalmas kötelezettséget érzek” – fogalmazott Mikloško, elárulva azt is, hogy egyelőre a csapatát építi, azt azonban, hogy miből fogja finanszírozni kampányát, még nem tudja.

Már tizenkét pályázóról tudni
A jelenlegi államfő nem indul az elnökválasztáson.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS