Elnapolták a Kuciak-gyilkosság gyanúsítottjának adócsalási tárgyalását

hirek.sk | TASR 2018. október 17., 12:06

Zoltán A.-t, a Ján Kuciak újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyében gyanúsított férfit az Igazságügyi Rendészet és a Büntetés-végrehajtási Alkalmazotti Kar munkatársai szerdán tárgyalásra szállították a Pozsonyi Kerületi Bíróságra.

Fotó: TASR

A Kuciak-gyilkosság mellett Zoltán A.-nak adócsalás és biztosítási csalás miatt is felelnie kell a bíróságon. Az utóbbi vád miatt héttől tizenkét évig tartó szabadságvesztés fenyegeti. A dlznik.sk hírportál szerint Zoltán A.-nak közel egy millió eurós adótartozása van. Az ügyben szintén gyanúsított Ján M. nem jelent meg a tárgyaláson.

A kerületi bíróság bírója arra hivatkozva, hogy az egyik gyanúsított nem jelent meg, elnapolta a tárgyalást, melynek új időpontja így december 3-án lesz.

Zoltán A. a gyanú szerint a megrendelő és a végrehajtó közötti közvetítő szerepét töltötte be a Kuciak-gyilkosságban. A négy gyanúsított közül egyedüliként együttműködik a rendőrséggel. Zoltán A. jelölte meg a gyilkosság megrendelőjeként Marian K. vállalkozót, akit más ügyben jelenleg is köröznek.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS