Ellenőrizni fogják, hogy fizetősek-e a műanyag szatyrok

2018. május 29., 11:30
hirek.sk | TASR

A Szlovák Fogyasztóvédelmi Felügyelőség (SOI) júniusban, minden megyében ellenőrizni fogja a kis- és nagykereskedőket, hogy betartják-e az ez év január 1-jén érvénybe lépett törvényt, mely szerint a műanyag szatyrokat fizetőssé kell tenni. A TASR-t Danuša Krkošová, a felügyelőség szóvivője tájékoztatta.

műanyag táska
Fotó: TASR

A Szlovák Fogyasztóvédelmi Felügyelőség minden törvénnyel kapcsolatos bejelentést ellenőrizni fog. A felügyelőséghez több telefonos bejelentés érkezett az elégedetlen fogyasztóktól. „Az eladó – a törvénnyel összhangban – nem adott ingyenesen műanyag zacskót a vásárlóknak, akik ebbe akarták belerakni a vásárolt árut, például az eredeti csomagolásban vásárolt sajtot vagy az édességeket” – közölte Krkošová. A felügyelőség egyelőre nem végzett országos szintű ellenőrzést a törvény betartásával kapcsolatban.

Általában érvényes, hogy az eladónak tilos ingyenesen adnia a műanyag szatyrokat. Kivételt a vékony műanyag zacskók képeznek, melyek a nem előrecsomagolt élelmiszerek csomagolásául szolgálnak, vagy egészségügyi okokból állnak rendelkezésre.

Kövesse facebook oldalunkat is!