Eljárás indult Daniel Lipšic és Maroš Žilinka meggyilkolásának előkészítése miatt

hirek.sk | TASR 2019. január 30., 17:05

Büntetőeljárást indítottak Daniel Lipšic volt belügyminiszter és igazságügy-miniszter, valamint Maroš Žilinka ügyész meggyilkolásának előkészítése miatt – erősítette meg a TASR-nek Andrea Predajňová, a Főügyészség szóvivője.

Illusztrációs felvétel Fotó: Pixabay

„Az ügyben elindult a büntetőeljárás. Az eljárás jelen állására való tekintettel és a nyomozás hátráltatását elkerülendő, jelenleg nem adhatunk bővebb információt" – mondta a szóvivő.

Ján Kuciak és jegyesének, Martina Kušnírovának a tavalyi meggyilkolása a gyanú szerint nem az egyetlen volt, amiről a gyanúsítottak beszéltek. A Markíza információi szerint több embert akartak likvidálni, köztük Lipšicet és Žilinkát. Zoltán Andruskó, a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottja a Markíza szerint vallomásában azt mondta, hogy legalább további két ember meggyilkolásáról volt szó. A javaslatok Marian Kočner vállalkozótól és a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottjától, Alena Zsuzsovától jöhettek.

Lipšic 2018 októberében nem kívánta kommentálni a felmerült új információkat. Azt mondta, hogy abban az időben, amikor feltételezhetően a meggyilkolását tervezték, nem észlelt semmilyen fenyegetést.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS