Elhunyt Pogány Erzsébet

Hírek.sk 2018. május 06., 14:22

Ma délelőtt, életének 59. évében elhunyt Pogány Erzsébet a Felvidék.ma hírportált kiadó Szövetség a Közös Célokért igazgatója - közölte laptársunk.

Fotó: Felvidék.ma

A rendszerváltoztatást követően a Duray Miklós által irányított Együttélés Politikai Mozgalom központi irodájának a vezetője volt. Több választási kampányt vitt sikerre, nemcsak itthon, hanem Magyarországon, a Magyar Demokrata Fórumnál is. Később a Csoóri Sándor és Dobos László nevével fémjelzett Magyarok Világszövetségében dolgozott, majd 2001-től jött a Szövetség a Közös Célokért időszaka, melyben többek között 2005-ben elindította az első felvidéki magyar hírportált.

Közben a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaságot is irányította. Elévülhetetlen érdemei vannak a királyfiakarcsai Magyarok Nagyasszonya szobor felállításában, a felvidéki kisebbségi jogsegélyszolgálat működtetésében, számos kiadvány, könyv megszületésében.

Egész életében tanult, tavaly a mérnöki oklevele mellé kiérdemelte a doktori címet is. 2010-ben átvehette a Teleki Pál Érdemérmet, 2014-ben az Esterházy Emlékérmet, 2015-ben a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét, 2016-ban az Ex Libris Díjat - olvasható a Felvidék.ma hírportálon megjelent nekrológban.

Évek óta küzdött a gyilkos kórral, erős akarattal. Emlékét megőrizzük.

0 HOZZÁSZÓLÁS