Egyre több a kanyarós megbetegedés Alsó-Zemplénben

hirek.sk | TASR 2018. június 19., 16:47

A múlt hétvége statisztikája szerint már 38 kanyarós megbetegedést tartanak nyilván a Nagymihályi és Szobránci járásokban, melyből 17 eset már laboratóriumilag is visszaigazolt. Erről Daša Račková, a Közegészségügyi Hivatal szóvivője tájékoztatta a nyilvánosságot.

A legtöbb fertőzöttet, szám szerint 29-et Deregnyőn tartanak nyilván, de további településeken is vannak betegek. Kórházba 33-an kerültek, de szerencsére komolyabb szövődményeket senkinél sem figyeltek meg.

Korosztályok között nincs nagy különbség, 13 beteget regisztrálnak a 15-19 évesek, illetve a 20-54 évesek közt, de 12 beteg van az 1-14 éves korosztályban is.

„A kanyarós megbetegedések száma egyre magasabb, de ez sajnos annak is betudható, hogy több család nem megfelelő higiéniai körülmények közt él - és ők sokszor nem eléggé felelősségteljesek” - mondta Račková, majd azt is hozzátette, hogy ehhez hasonló megbetegedések hasonló környezetben már a múltban is előfordultak.

A nagymihályi kórház fertőzőosztályán jelenleg hat páciens fekszik kanyaró gyanújával. Jana Fedáková, a kórházat működtető Svet zdravia munkatársa arról is beszámolt, hogy a kórház alkalmazottai közül 3 nővérnél diagnosztizálták a kanyaró tüneteit, de már mindhárman felgyógyultak és újra munkaviszonyba álltak. További két nővér, illetve a fertőzőosztály orvosnője még várnak a laboratóriumi tesztek eredményére.

Fedáková kiemelte, hogy a nagymihályi kórházban továbbra is szigorú epidemiológiai intézkedések vannak érvényben, a kórház személyzetéből mintegy 600-an már megkapták a védőoltást.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS