Egymillió eurós bevételt hozott az idén a Nárciszok napja

hirek.sk | TASR 2018. május 17., 16:14

Április 13-án, a Nárciszok napján országosan közel egymillió, egészen pontosan 966 357 eurót gyűjtöttek az önkéntesek. Ezt az összeget többféle tevékenységre használják fel - tájékoztatta a sajtót Eva Kováčová, a Rákellenes Liga ügyvezető igazgatója.

Fotó: TASR

„Sikeres volt az idei gyűjtés. Sokat segítettek az állampolgárok, akik mára tudatosították, hogy a rák globális probléma” - mondta el Eva Siracká, a Rákellenes Liga elnöknője.

A befolyt anyagiak legnagyobb része, 255 663 euró a Pozsonyi kerületben gyűlt össze, ebből is 201 867 euró Pozsonyban. A többi megyében 100 ezer euró körüli bevétellel zárult a gyűjtés. A szervezők szerint a magas bevétel részben a jó időjárásnak köszönhető.

Az összegyűlt adományt a Liga a több éve működő, az onkológiai betegeknek és családjuknak szervezett szociális programjaira fordítja. Ilyenek az ingyenes onkológiai és pszichológiai szaktanácsadás, a rákos betegekkel foglalkozó egészségügyi személyzet oktatása, de ide tartozik a szükséghelyzetben lévők egyszeri anyagi támogatása is. Szlovákiában évente mintegy 34 ezer új beteget diagnosztizálnak - mondta Siracká.

Az idén 22. alkalommal szervezték meg az országos gyűjtést, melybe több mint 15 ezer önkéntes kapcsolódott be.

0 HOZZÁSZÓLÁS